Monday, March 19, 2007

SUP

SUP BEBOLA IKAN


Bahan-Bahan:
750 ml air


1 paket sup kincam


dan cendawan


10 biji bebola ikan


5 biji cendawan kering (dihiris)


3 sudu besar minyak jagung



1 keping tauhu kering


2 tangkai daun bawang ]


1 tangkai daun kucai dihiris


1 biji cili merah ]



Cara:
Panaskan minyak jagung dalam periuk. Masukkan air, sup kincam dan cendawan.Bila mendidih, masukkan bebola ikan, cendawan dan tauhu kering. Biarkan selama tiga minit.Taburkan daun bawang dan daun kucai. Tutupkan api. Hiaskan dengan cili merah bila dihidangkan.

4 comments:

JU ICT Melaka said...

Tahniah kerana mempunyai blog sendiri dan jangan tamatkan pencarian ilmu anda hanya semasa kursus sahaja....teruskan...Jika ingin menceritakan masakan Cina mestilah dapatkan maklumat dengan betul

norainilatib.berisu said...

Bagus! Sangat sesuai bagi kaum wanita cuma... gambar kurang jelas.

Zoolyani said...

Gambar tak berapa jelas la, tapi saya suka masakan cina.. sedap!!
teruskan usaha

norizan.hj.johan said...

wow!kalau macam ni dah boleh jadi penerbit buku masakan dan cikgu dah memudahkan semua orang utk memasak sama ada lelaki atau perempuan.