SUP BEBOLA IKAN
1 paket sup kincam
dan cendawan
10 biji bebola ikan
5 biji cendawan kering (dihiris)
3 sudu besar minyak jagung
1 keping tauhu kering
2 tangkai daun bawang ]
1 tangkai daun kucai dihiris
1 biji cili merah ]
Cara:
Panaskan minyak jagung dalam periuk. Masukkan air, sup kincam dan cendawan.Bila mendidih, masukkan bebola ikan, cendawan dan tauhu kering. Biarkan selama tiga minit.Taburkan daun bawang dan daun kucai. Tutupkan api. Hiaskan dengan cili merah bila dihidangkan.
4 comments:
Tahniah kerana mempunyai blog sendiri dan jangan tamatkan pencarian ilmu anda hanya semasa kursus sahaja....teruskan...Jika ingin menceritakan masakan Cina mestilah dapatkan maklumat dengan betul
Bagus! Sangat sesuai bagi kaum wanita cuma... gambar kurang jelas.
Gambar tak berapa jelas la, tapi saya suka masakan cina.. sedap!!
teruskan usaha
wow!kalau macam ni dah boleh jadi penerbit buku masakan dan cikgu dah memudahkan semua orang utk memasak sama ada lelaki atau perempuan.
Post a Comment